Κυριακή, Μαρτίου 11, 2007

Νωρίτερα... η θερινή ώρα για τις ΗΠΑ με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας!!!

Αυτοί οι Αμερικάνοι, πραγματικά ώρες-ώρες με τρελαίνουν με την ευρηματικοτητά τους!!!!!!

Οι πολίτες των ΗΠΑ μετέφεραν τα ρολόγια τους στην θερινή ώρα τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το κανονικό, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων και να βοηθήσουν το περιβάλλον.

Στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) οι δείκτες του ρολογιού γύρισαν μια ώρα μπροστά. Σύμφωνα με το BBC, η θερινή ώρα θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι τέσσερις επιπλέον βδομάδες αναμένεται να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μιας και η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα μειώνεται το βράδυ, εάν υπάρχει φυσικό φως.

Το BBC αναφέρει πως το μέτρο ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια, ως τμήμα μιας ενεργειακής πολιτικής που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τη χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας.

«Η αλλαγή στο ξεκίνημα της θερινής ώρας είναι απλά ένα βήμα για να κάνουμε τη χώρα μας πιο αποδοτική όσον αφορά τη χρήση της ενέργειας και πιο ευαίσθητη σχετικά με το περιβάλλον μας» δήλωσε ο Έντουαρτ Μάρκεϊ, υπεύθυνος για την χρηματοδότηση του προγράμματος.

«Οι Αμερικανοί δεν θα έχουν μόνο περισσότερο φως στη διάθεσή τους για τέσσερις εβδομάδες μέσα στη χρονιά, αλλά το μέτρο θα διευκολύνει την εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας ενέργειας, την μείωση του εγκλήματος, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και την αύξηση των οικονομικών δραστηριοτήτων» προσέθεσε.

Οι επικριτές του μέτρου θεωρούν ότι μπορεί να δημιουργηθούν σε μικροπροβλήματα, όπως βλάβες υπολογιστών και σε αποσυντονισμό διαφόρων συσκευών. Πολλοί μάλιστα δεν διστάζουν να παρομοιάσουν την κατάσταση που θα επικρατήσει με τον «ιό του έτους 2000».


Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: